Petra Stienen

Fotograaf: Gregor Servais – all rights reserved

Petra Stienen is publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen op basis van hun eigen verhalen en drijfveren. Haar jarenlange ervaringen als diplomate in de Arabische wereld en spreekster in binnen- en buitenland komen hierbij goed van pas.

Ze geeft strategisch advies over beeldvorming en communicatie, persoonlijk leiderschap en diversiteit voor diverse opdrachtgevers bij ministeries, gemeenten, ambassades, NGOs. Zij coacht vrouwen én mannen op thema ‘communicatiekracht aan het werk’. Daarnaast geeft zij regelmatig politiek commentaar in nationale en internationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten.

In 2012 won zij de Vrouwen in de Media award 2011 en in 2013 de Prins Bernhard Cultuurfonds Inspiratieprijs Limburg. Zij heeft diverse bestuursfuncties oa bij Action for Hope, Bidayat en What design can do. Ze schreef twee boeken over het Midden-Oosten, Dromen van een Arabische Lente (2008) en Het Andere Arabische Geluid (2012). Maart 2015 verscheen haar derde boek, Terug naar de Donderberg. In 2016 kreeg zij de Aletta Emancipatieprijs.

Ze publiceert regelmatig stukken in de NRC en de Limburger. Momenteel werkt ze met Maximiliaan Winkelhuis aan het boek Spelen met Charisma. Zo krijg je meer aandacht voor je verhaal (verwacht in 2019). Ze is 1 dag per week senator voor D66.

X