Petra Stienen

Fotograaf: Gregor Servais – all rights reserved

Petra Stienen is auteur, strategisch adviseur, coach en gespreksleider. Eén dag in de week is ze senator in de Eerste Kamer voor D66. Ze is tevens delegatieleider van de Nederlandse delegatie van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa.

Petra werkte tussen 1992 – 2009 als diplomaat in de uitdagende omgeving van de bilaterale betrekkingen met het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Na haar loopbaan als diplomaat in 2009 werkte ze enige tijd voor het adviesbureau BMC.

Sinds 2011 heeft Petra Stienen haar zelfstandige adviespraktijk. Ze richt zich vooral op vraagstukken rondom inclusie, diversiteit, gender en persoonlijk leiderschap voor opdrachtgevers bij lokale en nationale overheid, culturele en maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven.

Over haar werk als mensenrechtendiplomaat schreef ze het boek Dromen van een Arabische lente (2008). Daarna schreef ze nog twee boeken Het andere Arabische geluid (2012) en Terug naar de Donderberg (2015). Haar boek Vergroot je Charisma & krijg meer aandacht voor je eigen verhaal verscheen in 2019. Dit boek schreef ze met haar co-auteur Maximiliaan Winkelhuis. Samen geven ze lezingen en trainingen over dit boek.

Petra Stienen is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Bonnefantenmuseum in Maastricht, What Design Can Do, ze is lid van de Raad van Toezicht van de stichting International Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en lid van de Raad van Commissarissen van Wonen Limburg. Ze is ook bestuurslid van Action for Hope.

Petra Stienen studeerde Arabisch en Midden-Oosten studies aan de universiteiten van Leiden, Cairo en Londen. In 2012 deed Petra mee aan het populaire tv-programma Het mooiste meisje van de klas. Petra Stienen kreeg de Vrouwen in de Media Award (2012), de Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg inspiratieprijs (2013) en de Aletta Jacobs Emancipatie Prijs (2016).

X