Petra Stienen

Fotograaf: Gregor Servais – all rights reserved

Petra Stienen werkte als diplomaat in de uitdagende omgeving van de bilaterale betrekkingen met het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Ze volgde executive-leiderschapsopleidingen. Over haar werk als mensenrechtendiplomaat schreef ze het boek Dromen van een Arabische lente (2008). Daarna schreef ze nog twee boeken Het andere Arabische geluid (2012) en Terug naar de Donderberg (2015). Door deze publicaties ontdekte Petra haar mogelijkheden als spreker in het openbaar en als adviseur in het werken met het grote publiek, met professionals, politici en pers. Sinds 2010 werkt Petra Stienen als zelfstandig adviseur, coach en gespreksleider. Ze helpt haar clienten om de kracht van hun professionele en persoonlijke verhalen charismatischer in te zetten.

In 2012 deed Petra mee aan het populaire tv-programma Het mooiste meisje van de klas. Petra Stienen kreeg de Vrouwen in de Media Award (2012), de Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg inspiratieprijs (2013) en de Aletta Jacobs Prijs (2016).

Ze is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Bonnefantenmuseum in Maastricht, What Design Can Do, Atria, het kenniscentrum voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, ze is lid van de Raad van Toezicht van het IISG en lid van de Raad van Commissarissen van Wonen Limburg.

Ze is ook bestuurslid van Action for Hope. Petra Stienen studeerde Arabisch en Midden-Oosten studies aan de universiteiten van Leiden, Cairo en Londen.

Eén dag in de week is ze senator in de Eerste Kamer voor D66, en in die hoedanigheid lid van de Nederlandse delegatie van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa.

X