Elke dinsdag vlak voor de plenaire vergadering in de Eerste Kamer knipoog ik naar de ‘Kinderen van de Staat’ die door de middelste plafondschildering de plenaire zaal in kijken. Ik denk dan altijd aan onze kiezers en leden die zich graag gehoord willen voelen door politici en zich beschermd willen weten door onze rechtstaat.

Van nature geniet ik ervan mensen met elkaar in contact te brengen om samen bij te dragen aan een beter klimaat voor iedereen. Dat heb ik 17 jaar gedaan als diplomaat en al bijna tien jaar als sociaal ondernemer, publicist en toezichthouder. Als D66 Eerste Kamerlid laat ik mensen van verschillende achtergronden, leeftijden en opleidingen zien dat de politiek er voor hen is. In die plenaire zaal, maar ook bij campagnes, congressen, afdelingen, als ambassadeur van de D66 diversiteitsbeweging, als rolmodel bij het Els Borstnetwerk en in de samenwerking met de Van Mierlostichting over migratie en religie.

In de afgelopen vier jaar heb ik het politieke handwerk goed in de vingers gekregen als woordvoerder asiel & migratie, milieu, omgevingswet en buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking en als lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Als de D66 leden mij een verkiesbare plek gunnen zal ik me in de tweede periode als Eerste Kamerlid samen met de fractie inzetten voor dat beter klimaat voor iedereen.

Daarbij wil ik open blijven staan voor de stem van mensen voor wie de Eerste Kamer soms ver weg lijkt zoals bijvoorbeeld jongeren, mensen met een biculturele achtergrond en mensen in de regio. Kortom, ik zet me de komende vier jaar graag in het werk van de D66 Eerste Kamerfractie weer dichtbij onze kiezers en leden te brengen zodat zij zien dat de Eerste Kamer er voor alle ‘Kinderen van de Staat is.’

Interne verkiezingen

Van 24 januari tot 5 februari 23.59 vindt de E-voting plaats voor de interne verkiezingen voor de conceptkandidatenlijst voor de Eerste Kamerlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen 2019.

Ik sta op een hele mooie vijfde plek tussen vele ervaren D66 collega’s. Ik hoop dat de leden me hoog houden op de lijst.

Ik graag samen campagne voeren om de D66 kandidaten bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart te ondersteunen zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om op D66 te stemmen. Want zij zullen gaan bepalen op 27 mei hoeveel zetels wij gaan krijgen in de Eerste Kamer. Heb je vragen? Mail me gerust op petra.stienen@eerstekamer.nl En ik hoop je snel te zien op een van de campagne-activiteiten in het land.

Compilatie

Bijgaand een compilatie van de vele mooie ontmoetingen met actieve D66 leden, kiezers en belangstellenden in de Eerste Kamer, bij afdelingen, op werkbezoek, in het buitenland, op straat #DeEersteKamerdichtbij.
Zie je dubbele foto’s? Dat klopt, laat me vooral het goede aantal weten, wat je zelf doet voor D66 en of je een keer langs wil komen in de Eerste Kamer op petra.stienen@eerstekamer.nl
Dan neem ik na de verkiezingen contact met je op om verder te praten over een mogelijk bezoek.

 

 

 

Share this post

X